Financial Lease Eerder Aflossen Boetevrij (2024)

Een veelgestelde vraag van klanten aan Financial Lease Concurrent is of het mogelijk of toegestaan is om boetevrij vroegtijdig af te lossen op een financial lease-overeenkomst. Financial Lease Concurrent werkt samen met verschillende leasemaatschappijen en klanten vragen zich af wat de voorwaarden zijn van deze financiële instellingen met betrekking tot boetevrij aflossen.

  • DutchFinance
  • Hiltermann Lease
  • Findio voor Auto


Hiltermann Lease, DutchFinance, Santander en Findio voor Auto zijn financiële instellingen die leaseovereenkomsten aanbieden voor nieuwe en tweedehands auto's. Als u een leaseovereenkomst afsluit bij één van deze bedrijven,via Financial Lease Concurrent of een collega intermediair, dan kunt uverwachten dat de voorwaarden voor het vervroegd aflossen van de financial lease overeenkomst duidelijk en transparant zijn.

Elk leasebedrijf kan zijn eigen specifieke voorwaarden hebben voor vervroegd aflossen, dus het is belangrijk om de algemene voorwaarden van uwspecifieke overeenkomst goed te lezen en eventuele vragen te stellen voordat u een overeenkomst ondertekent.

Wie is Financial Lease Concurrent

Financial Lease Concurrent is een onafhankelijke financiële dienstverlener die niet gebonden is aan een specifieke bank, verzekeringsmaatschappij of leasemaatschappij. Wij bieden een vergelijkende service voor financial lease, waarbij we kijken naar de voorwaarden en de laagste rente om onze klanten de best mogelijke opties te bieden.

Zaken doen? Lees onze reviews en laat u overtuigen door onze klanten!

Lees verder onder de foto

Financial Lease Eerder Aflossen Boetevrij (1)


Financial lease tussentijds aflossen

Bij Financial Lease Concurrent kunt uonafhankelijk advies krijgen over welke financiële instelling en leaseovereenkomst het beste bij uw bedrijfssituatie past. Dit kan helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing over het aangaan van een financial leaseovereenkomst en het boetevrij aflossen daarvan.

Vroegtijdigaflossen bij een financial lease overeenkomst betekent dat uhet openstaande saldo van de leaseovereenkomst in één keer terugbetaalt voordat de overeengekomen termijn is verstreken. Dit kan gunstig zijn als u bijvoorbeeld geld over hebt en de maandelijkse leasebetalingen wilt verminderen.

Bij sommige leaseovereenkomsten kan het tussentijds aflossen van een financial lease boetevrij zijn, terwijl andere bedrijven mogelijk wel een boete in rekening brengen voor vervroegde aflossing. Het is dus belangrijk om de algemene voorwaarden van de leasemaatschappij goed te lezen om te zien wat de voorwaarden zijn voor vervroegd aflossen. Vaak kunt uhierover contact opnemen met de leasemaatschappij of financiële instelling waar u een financial lease contract wilt afsluiten.

DutchFinance

DutchFinance is een universele en niet merkgebonden financiële instelling die verschillende financieringsproducten aanbiedt voor zowel particulieren als zakelijke klanten, waaronder de financiering van zowel persoonlijke als zakelijke voertuigen. De financieringsproducten worden aangeboden via tussenpersonen en DutchFinance is onderdeel van Volkswagen Financial Services.Dit zeggen de algemene voorwaarden van DutchFinance over financial lease en boetevrij aflossen:

Artikel 4.6 Algemene voorwaarden financial lease
U kunt, als u dat wilt, uw krediet eerder aflossen dan afgesproken. Dat doet u door alle nog niet betaalde termijnen in één keer aan ons te betalen. Kortingop de kredietvergoeding wordt niet verleend. Zodra u het volledige bedrag heeft betaald is het motorrijtuig uw eigendom.

DutchFinance: Algemene voorwaarden financial lease (Versie: mei 2022)

Hiltermann lease

Wie is Hiltermann Lease?Hiltermann Lease biedt een alles-in-één oplossing voor operationele, financial-en equipment lease. Of u nu op zoek bent naar het opzetten van een groot wagenpark of het leasen van een heftruck, Hiltermann Lease helpt u bij het vinden van de juiste oplossing die bij uw eigen onderneming past. Dit zeggen de algemene voorwaarden van Hiltermann Lease over financial lease en vervroegd aflossen:

Eigendom
3. Het Object is door het aangaan van de Overeenkomst eigendom geworden van de Leasemaatschappij en blijft eigendom van de Leasemaatschappij. DeEindgebruiker zal na aflevering in overeenstemming met artikel 8 van deze algemene voorwaarden het Object voor de Leasemaatschappij houden, totdat deEindgebruiker de Leasetermijnen (zoals vastgesteld in de Overeenkomst) alsmede al hetgeen door hem is verschuldigd of verschuldigd zal worden uit hoofde vande Overeenkomst en/of deze algemene voorwaarden aan de Leasemaatschappij heeft voldaan. Op dat moment zal de Eindgebruiker de eigendom van het Objectvan rechtswege verwerven.

Hiltermann Lease: Algemene voorwaarden financiële lease (Huurkoop) versie 01-12-2021


Findio voor Auto

Findio voor Auto is gespecialiseerd in het aanbieden van financiële diensten voor de automotive branche en is een handelsnaam van Findio N.V., met meer dan 50 jaar ervaring in de automotive sector. Findio N.V., de kredietverstrekker, is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam onder nummer 30095283 en bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder nummer 12010739. Het bedrijf is ook getoetst en geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel. Findio N.V. is onderdeel van FCA Capital Nederland B.V..Dit zeggen de algemene voorwaarden van Findio voor Auto over financial lease en tussentijds en versneld aflossen:


10.4 Beëindigt Lessor de Overeenkomst?
Dan is Lessee ook een schadevergoeding verschuldigd aan Lessor als gevolg van misgelopen inkomsten. Dit bedrag wordt berekend over de resterende looptijd van de Overeenkomst als deze niet was beëindigd. Dit gebeurt door het percentage dat hieronder staat, te berekenen over het afgesproken totalekredietbedrag:

a) 5% als maximaal 1/5e van de overeengekomen looptijd voorbij is;
b) 3% als tussen 1/5e en 2/5e van de overeengekomen looptijd voorbij is;
c) 2% als tussen 2/5e en 3/5e van de overeengekomen looptijd voorbij is; en
d) 0% als meer dan 3/5e van de overeengekomen looptijd voorbij is.

Lessee ontvangt van Lessor een overzicht van het totaal verschuldigde bedrag onder dit artikel 10.4. Lessee moet dit bedrag in een keer betalen aan Lessor, door het over te maken op de bankrekening van Lessor. Het bijbehorende bankrekeningnummer staat in de Overeenkomst.


Findio voor Auto: Algemene Voorwaarden Financial Lease (05-2020)

Bekijk ons leaseaanbod

Heeft u elders een occasion gevonden? Bereken hier dan uw maandelijks termijnbedrag en vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan!

  • Bekijk aanbod personenauto'sBekijk aanbod bedrijfswagens

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je graag verder!

Terug naar overzicht

Financial Lease Eerder Aflossen Boetevrij (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6584

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.